CRISI
Economia 11/09/2012

El govern espanyol gravarà les plusvàlues generades en el primer any

Es tracta de fer marxa enrere en la legislació de 2006

Efe
1 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, en arribar als estudis de TVE / REUTERS

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha concretat aquest dimarts que les plusvàlues generades en el primer any per inversions en els mercats tributaran als tipus de l'IRPF, mentre que a partir del segon any tindran el mateix gravamen que fins ara.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En roda de premsa conjunta amb el president de Finlàndia, Jirki Katainen, Rajoy ha explicat que juntament amb aquesta mesura, els pressupostos generals de l'Estat del 2013 inclouran un impost mediambiental, en línia amb les recomanacions de la Comissió Europea i amb els que ja existeixen en altres països de la Unió, encara que no ha concretat res sobre això.

Sobre el major gravamen a les plusvàlues, ha dit que es tracta de fer marxa enrere en la legislació de 2006, per la qual els rendiments del capital tributaven al mateix tipus en tots els casos, encara que s'obtinguessin per la venda d'unes accions comprades mitja hora abans.

D'aquesta manera, es penalitzaran les plusvàlues de les operacions a curt termini, que suportaran un tipus major, enfront dels rendiments dels que inverteixin en els mercats com a forma d'estalvi i de manera més estable.

La reforma d'aquest tribut va ser avançada al juliol pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que va incidir en la injustícia d'un sistema en què es tributa a un tipus únic per tot el que es guanya a la borsa en un matí, mentre que les rendes del treball suporten un gravamen progressiu.

Des de l'1 de gener de 2012, els rendiments del capital tributen al 21% fins a 6.000 euros, al 25% fins a 24.000 euros i al 27% a partir de 24.000 euros.

stats