ECONOMIA
Economia 14/04/2011

El govern espanyol admet l'error sobre la inversió xinesa

L'executiu de Zapatero assumeix que es va equivocar amb el nom del fons d'inversió. El govern de Zapatero manté que la Xina té un “compromís d'inversió” però que encara no hi ha xifres concretes

Agències
1 min
Zapatero, amb el president de la República Popular de la Xina, Hu Jintao / EFE

BarcelonaEl govern espanyol es va equivocar identificant el fons d'inversió xinès que havia de fer una aportació multimilionària al malmès sector financer de l'Estat, segons han admès fonts de l'executiu de Zapatero. El president del govern va anunciar ahir que el principal fons sobirà del país asiàtic, China Investment Corporation (CIC) estava disposat a injectar 9.300 milions al sector bancari espanyol, però aquest dijous els responsables de CIC han negat que s'hagi decidit aquesta inversió i han explicat que encara no hi ha cap acord al respecte.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern espanyol ha reiterat, tot i així, el compromís d'inversió de la Xina a Espanya, després de la reunió de Zapatero amb representants de les grans institucions financeres xineses. Segons fonts de la delegació espanyola, de viatge a la Xina, “algun fons” del país asiàtic “està estudiant inversions a Espanya”. Les mateixes fonts han reconegut, però, que no era correcta la informació d'ahir respecte al fons disposat a realitzar el desemborsament. Per tant, han assumit que hi va haver un error d'identificació en el nom del fons d'inversió.



Les fonts properes al govern de Zapatero han explicat que en l'esmorzar de treball d'ahir van comentar-se algunes quantitats d'inversió, però “com que només s'està en la fase dels estudis preliminars no és moment d'entrar en detalls”. Les mateixes fonts han recalcat que les autoritats xineses han reafirmat l'anunci del primer ministre del país, Wen Jiabao, de seguir comprant deute espanyol.

stats