Economia 23/01/2012

El govern espanyol limitarà els sous dels directius de bancs que rebin ajudes públiques, segons 'El Mundo'

El topall salarial podria rondar els 500.000 euros anuals. CatalunyaCaixa i Unnim són entre les set entitats que han rebut ajudes

Ara
1 min
Adolf Todó, president executiu de CatalunyaCaixa.

BarcelonaDirectius i consellers d'entitats bancàries que hagin rebut diners públics a traves del Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària (Frob) tindran els sous topats a un màxim d'uns 500.000 euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern espanyol instarà properament al Banc d'Espanya a aplicar aquesta mesura, que afectarà els directius de les set entitats (caixes convertides ara en bancs) que han rebut crèdits o injeccions de capital del Frob, segons ha avançat El Mundo.

Entre les entitats a les que afectarà aquest mandat hi ha les catalanes Unnim i CatalunyaCaixa, en mans de l'Estat des de fa uns mesos. Bankia (antiga Caja Madrid), en canvi, ha rebut del Frob crèdits al 7,75% d'interès.

Al desembre, el Banc d'Espanya ja va instar els directius de les caixes a publicar les seves retribucions, però alguns van desobeir acollint-se a la Llei de Protecció de Dades.

Segons el que es va saber, el directiu més ben pagat és Rodrigo Rato, president de Bankia, amb 2,3 milions d'euros. El seguia el ja destituït president de Banco de Valencia, José Luis Olivas, amb 1,6 milions.

El tercer i el quart millor pagats són, per aquest ordre, el president de CatalunyaCaixa, Adolf Todó, amb 1,5 milions, i el d'Unnim, Jordi Mestre, que cobra 963.000 euros.

stats