Economia 21/09/2012

El govern espanyol nega "taxativament" que es plantegi congelar les pensions per poder acollir-se al rescat

Fonts negociadores citades per l'agència Reuters han assegurat que Rajoy també treballa per accelerar el calendari previst per retardar l'edat de jubilació als 67 anys a Espanya

Ara
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a les escales de la Moncloa / AFP

BarcelonaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha desmentit "taxativament" que l'executiu central estigui estudiant la congelació de les pensions i també l'acceleració del calendari per retardar fins als 67 anys l'edat de jubilació a Espanya, tal com ha avançat l'agència Reuters, que ha citat fonts negociadores. Sáenz de Santamaría ha recordat que Mariano Rajoy va dir que les pensions seria "l'últim que tocaria".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons les fonts citades per Reuters, el rescat imminent de l'economia espanyola hauria forçat l'executiu espanyol a posar damunt la taula la congelació de les pensions i l'endarreriment de l'edat de jubilació per complir amb les exigències que anirien unides a aquesta ajuda europea.

La mesura permetria contenir la despesa i estalviar uns 4.000 milions d'euros a l'any. Així es compliria un requisit que contenia el document de recomanacions fetes per la UE al maig, que és el que està guiant les converses sobre un programa d'ajuda a Espanya, segons afirmen fonts europees.

Rajoy va apujar les pensions un 1% aquest any d'acord amb la promesa feta d'incrementar-les després de la congelació feta pels socialistes el 2011. Ara no només hi hauria la congelació damunt la taula, sinó també la possibilitat de deslligar l'increment de les pensions de la inflació, segons afegeix Reuters.

El calendari de la reforma de les pensions preveia la jubilació als 67 anys de manera progressiva al llarg dels propers 15 anys.

stats