El govern espanyol proposa apujar el salari mínim un 0,6%

La pujada, molt per sota de la inflació, suposarà una nova pèrdua de poder adquisitiu per als treballadors

El govern espanyol ha proposat avui als agents socials apujar el salari mínim interprofessional fins als 645,30 euros mensuals el 2013, l'equivalent a una pujada del 0,6%. Actualment està fixat en els 641,40 euros, després de quedar congelat el 2012.

La proposta l'ha fet el ministeri de Treball a través d'una nota on es ressalta que la pujada és coherent amb els acords de les patronals i els sindicats, alhora que assenyala la millora de la competitivitat que suposa. Segons el ministeri de Treball, dirigit per Fátima Báñez, la decisió permetrà atreure inversions estrangeres i corregir el desequilibri extern en aquest punt.

L'increment del 0,6% es deu, segons el ministeri de Treball, al "difícil" context econòmic actual, que "obliga" a adoptar mesures salarials que contribueixin a l'objectiu de la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball.

La pujada, però, queda molt lluny de la inflació registrada al novembre, que es va situar en el 2,9%. A falta de saber la dada d'inflació al final de l'any, la mesura suposarà molt probablement una pèrdua de poder adquisitiu per als treballadors que rebin el salari mínim interprofessional.

Més continguts de