Economia 12/12/2012

El govern espanyol ultima una reforma per deslligar pensions i IPC

Segons informa l'agència Reuters, l'executiu de Mariano Rajoy està enllestint els canvis, entre els quals es modificaran les condicions per accedir a la jubilació anticipada

Ara
1 min

BarcelonaEl govern espanyol està enllestint una reforma profunda del sistema de pensions, segons ha avançat aquest dimecres l'agència Reuters, que passarà per "suavitzar el nexe" entre pensions i IPC.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els darrers mesos, l'executiu del PP ja havia posat damunt la taula crear d'altres barems per actualitzar les pensions cada any que no siguin forçosament la inflació, tal i com recull la normativa actual. Havien fins i tot apuntat a un IPC que no tingués en compte l'impacte dels impostos sobre els preus.

A banda d'aquesta fórmula, la reforma de les pensions del govern espanyol també inclouria els aspectes que ja s'han portat a la Comissió del Pacte de Toledo per negociar i que són canvis per dificultar les jubilacions anticipades i fer que s'apropi l'edat de jubilació real a la legal. També fórmules que permetin combinar pensió i feina, una alternativa que existeix a d'altres països com Alemanya.

Fonts del ministeri d'Ocupació van negar a l'ARA que el govern es plantegi en el marc de la mateixa reforma accelerar la jubilació efectiva als 67 anys, tal i com Reuters havia avançat.

El calendari progressiu per arribar a la jubilació als 67 anys a Espanya s'ha de posar en marxa el gener del 2013, d'acord amb la reforma pactada fa dos anys amb els sindicats. Aquell acord preveia arribar de manera paulatina durant els propers 15 anys a la jubilació efectiva als 67 en comptes dels 65 anys d'ara.

stats