Economia 26/10/2012

El Govern no ha rebut els 191 milions de Madrid per a polítiques d'ocupació

La Generalitat critica la "irresponsabilitat política" del PP en no transferir recursos mentre ofega financerament les comunitats i l'atur segueix creixent

Elena Freixa
1 min

BarcelonaLa secretària d'Ocupació del Govern, Esther Sànchez, ha lamentat aquest divendres que el govern espanyol no hagi transferit encara els 191 milions d'euros que corresponen a Catalunya per fer les polítiques actives d'ocupació als aturats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Els plans que hem aprovat aquest mes s'estan sufragant amb pressupost de la Generalitat", ha dit Sànchez, que ha insistit en la irresponsabilitat que suposa l'impagament mentre, de l'altra banda, s'està collant les comunitats autònomes perquè controlin el dèficit.

Els recursos han de servir per als plans d'orientació i formació a aturats, un col·lectiu que continua creixent de manera dramàtica, segons mostren les darreres dades de l'enquesta de població activa, que apunten a un atur rècord del 22,56% i 840.400 afectats a Catalunya.

Sànchez ha valorat molt negativament les dades que ofereix un mercat de treball que, ha dit, es manté en una situació "crítica" i ha insistit els aturats que s'apropin a rebre l'assessorament i orientació dels serveis públics d'ocupació. "Tres quartes parts dels aturats necessiten orientació, experiència i atenció per poder tornar al mercat laboral amb garanties", ha dit Sànchez.

stats