Economia
Economia 13/12/2011

El Govern proposa ara reduccions de jornada als interins per evitar acomiadaments

Segons la responsable de CCOO, Josefina Pujol, manquen xifres concretes per poder iniciar la discussió. Globalment, el Govern xifra la retallada en 625 milions

Elena Freixa
2 min

BarcelonaEl departament de Governació ha posat damunt la taula als representants dels treballadors de la funció pública la possibilitat de reduir la jornada a una part de la plantilla d'interins. La proposta, segons el departament de Governació, evitarà acomiadaments "per motius pressupostaris".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta l'única novetat en la cinquena reunió entre representants de la funció pública i la Generalitat, una trobada que ha servit per tornar a constatar postures allunyades i poques esperances de que comenci la negociació de debò.

Segons la responsable de CCOO, Josefina Pujol, manquen xifres concretes per poder iniciar la discussió. La possibilitat dels acomiadaments a interins es manté, segons els sindicats, tot i que adopta noves formes com ara la possibilitat que es quedin sense feina perquè es convoquin trasllats de places que posin en el seu lloc a funcionaris amb plaça.

Segons el responsable de Generalitat d'UGT, Xavier Casas, els sindicats temen "EROs encoberts" en forma de convocatòries de trasllats. Si el Govern opta per aquesta via sense convocar oposicions vol dir que, al final, l'interí perd la plaça que ha sol·licitat el funcionari i, alhora, la vacant que deixar el funcionari es queda sense cobrir, critica Casas.

Des del departament de Governació critiquen la manca d'alternatives presentades pels sindicats i asseguren que la reducció de jornada servirà per estalviar respectant alhora els llocs de feina que fins ara estaven amenaçats.

No afectarà a tots els interins, ja que en quedaran al marge aquells que es dediquen a serveis essencials com ara la sanitat, els serveis socials o bé l'educació, ha explicat a l'ARA un portaveu del departament.

Pel que fa a l'efecte de la retallada salarial, no hi ha quantificació de l'afectació que tindrà individualment sobre cada treballador públic, tot i que el Govern insisteix en què els efectes seran "gairebé iguals" en tots els departaments de la funció pública.

Això vol dir que, en el cas dels treballadors de presons i de justícia, es pactarà per compensar la pèrdua especialment important que poden suposar les retallades tal i com estan plantejades ara mateix. Es crearà, per exemple, un nou complement salarial per pal·liar els efectes de la desaparició de dos dels que ara tenen i fer que l'austeritat quedi en línia amb la dels altres col·lectius.

stats