Publicitat
Publicitat

Els instal·ladors denuncien que administracions i empreses els deuen 262 milions

El gremi d'instal·ladors, que són autònoms i microempreses la majoria, diuen que el termini de cobrament s'allarga fins a 76 dies de mitjana

El gremi d'instal·ladors FERCA, que representa unes 5.000 empreses catalanes dedicades a la instal·lació d'electricitat, lampisteria o calefacció, entre d'altres, ha denunciat avui que administracions i empreses deuen als instal·ladors 262 milions d'euros per treballs fets però no cobrats al complet.

Aquesta és la principal conclusió de l'informe sobre la situació del sector elaborat per la FERCA i la patronal Pimec, un estudi que es nodreix de les dades d'una enquesta feta entre 300 empreses del sector.

Els instal·ladors, un sector format en bona part per autònoms i microempreses, calculen que més de la meitat d'aquests 262 milions corresponen a deutes contrets pel sector públic i per promotors immobiliaris.

Quant als deutes que corresponen al sector privat, les donen pràcticament per perdudes, perquè quan una empresa va a concurs, els instal·ladors van a la cua dels creditors, asseguren.

L'informe sosté que els instal·ladors catalans cobren els seus deutes a 76 dies de mitjana, encara que no distingeix entre els terminis de pagament del sector públic i de les empreses privades.

Tant el president de FERCA, Xavier Carulla, com el president de la patronal Pimec, Josep González, han denunciat que ni uns ni altres compleixen amb els terminis màxims de pagament previstos a la llei de lluita contra la morositat, que són de 40 dies per a les administracions i 75 per al sector privat.

Els equipaments públics, al costat de la indústria i l'habitatge lliure, representen els àmbits amb més morositat, segons l'informe, que proposa que els promotors immobiliaris no puguin certificar el final d'una obra si els instal·ladors no han cobrat o rebut almenys un aval per les quantitats pendents.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT