PREMIS
Economia 21/12/2011

Als guanyadors de la Grossa de Nadal els sortirà a compte no cobrar el premi fins al 2 de gener

Si es cobra abans del 31 de desembre, els diners computaran per a l'impost de patrimoni que aquest any ha tornat a implantar el govern espanyol

Ara
1 min
A mi em va tocar la  GROSSA

BarcelonaAls guanyadors de la Grossa de Nadal els sortirà a compte esperar uns dies abans de cobrar el premi, segons informa Expansión. Aquest estiu es va tornar a implantar l'impost de patrimoni, que grava els diners i actius que tenen els ciutadans a 31 de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, a aquells que no vulgui endur-se una sorpresa els convé esperar al 2 de gener per cobrar la Grossa. D'aquesta manera, els diners que cobrin no computaran per a l'impost de patrimoni del 2011, que es pagarà quan es faci la propera declaració de la renda.

Si el premi es cobra el 2 de gener, els diners passaran a computar com a patrimoni de l'any 2012. No se sap si aleshores l'impost seguirà existint.

En principi l'impost de patrimoni s'ha reimplantat de forma temporal per als propers dos anys. És possible que Mariano Rajoy decideixi prolongar l'impost uns anys més, però també és possible que suprimeixi el tribut. El Partit Popular sempre s'ha mostrat en contra de l'impost de patrimoni.

stats