Economia 28/10/2014

De Guindos nega que les targetes opaques de Caja Madrid existeixin en d'altres bancs rescatats

El ministre defensa l'actuació "sense traves" del FROB per dur als tribunals operacions irregulars com les de les 'targetes black'

Europa Press
1 min
"UN PROBLEMA DEL PASSAT, PERÒ UN PROBLEMA REAL"
 El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ahir durant la roda de premsa posterior al consell de ministres en què va anunciar el sistema de compensació per als titulars de participacions preferents que no van ser ben informats. També  va explicar que es crearà una comissió per analitzar els processos d'arbitratge. El de Bankia comença l'1 d'abril.

BarcelonaEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha defensat aquest dimarts al Congrés l'actuació "sense traves" del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) davant l'escàndol de les targetes opaques que feien servir els consellers de Caja Madrid i de Bankia, i ha assegurat que aquesta situació no s'ha donat en cap altra entitat financera nacionalitzada.

Durant la seva compareixença a petició pròpia davant la Comissió d'Economia del Congrés, el ministre ha defensat que les "pràctiques irregulars han de desaparèixer de totes els àmbits de la societat". No ha estat fins a la seva rèplica a les crítiques dels portaveus de l'oposició per l'escàndol de les targetes 'B' que el ministre ha parlat del tema.

"Jo tinc la meva opinió sobre les 'targetes black', i segurament no és gaire diferent de la seva", ha assegurat el ministre. Ha afegit, però, que la informació facilitada pel FROB diu que "aquesta era una pràctica que únicament es donava" a Caja Madrid i no a les altres entitats rescatades.

De Guindos ha recordat que la corrupció "no és un fenomen estructural" a Espanya, i ha reiterat el seu compromís que, en qualsevol cas, totes les operacions irregulars acabin en mans de la Justícia, com s'ha fet fins ara i com passarà després de la pròxima Junta Rectora del FROB, que remetrà una altra bateria d'operacions dubtoses al Ministeri Fiscal.

"El FROB l'ha portat (el cas de les 'targetes opaques' de Caja Madrid) al fiscal en una setmana, no hi ha hagut la més mínima trava sinó a l'inrevés", ha insistit el titular d'Economia.

stats