Guindos : "Els espanyols estan perdent la por de perdre la feina"

"Fa un any, dos o tres la societat tenia por. Ara s'està perdent", ha assenyalat el ministre durant la seva compareixença al Senat. Assegura que a la societat hi ha "esperança"

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha assegurat que els espanyols "estan perdent la por de perdre la feina, ara que la situació de l'economia està millorant". "Fa un any, dos o tres la societat tenia por. Ara s'està perdent", ha assenyalat Guindos durant la seva compareixença a la comissió d'Economia del Senat. El ministre ha assegurat que el creixement d'una dècima del PIB al tercer trimestre certifica que s'ha produït un canvi en la inèrcia de l'economia espanyola, tot i que ha advertit que "queda molt" per sortir de la crisi.

Segons Guindos, la societat comença a percebre que el govern espanyol avança pel camí "correcte", cosa que, segons ell, "demostra que cal mantenir el rumb de la política econòmica en el futur". Diu el ministre que, malgrat les mesures “impopulars” que s'han posat en marxa, ara hi ha "esperança". Tot i això, el ministre ha ressaltat la importància de ser "especialment curosos" amb els missatges "perquè el nivell d'atur encara és molt elevat i no es pot dir que tot vagi bé". "Com ens passem de triomfalistes podem generar un efecte rebot en l'opinió pública", ha assenyalat.

En qualsevol cas, el titular de la cartera d'Economia ha assegurat que "tot està preparat perquè l'any 2014 sigui el primer en què els espanyols puguin començar a sentir la recuperació econòmica".

Més continguts de