SEGURETAT
Economia 05/02/2011

Els “hackers” assalten el Nasdaq

L'FBI i els serveis secrets nord-americans investiguen l'entrada de pirates informàtics als ordinadors de la plataforma borsària

Redacció
1 min
El Nasdaq és el mercat tecnològic més important del món

BarcelonaLes autoritats dels Estats Units investiguen les reiterades entrades dels pirates informàtics als ordinadors del Nasdaq, el mercat electrònic on cotitzen les més importants companyies tecnològiques. Els hackers haurien penetrat als ordinadors de la plataforma que gestiona les operacions del mercat diverses vegades, segons publica el Wall Street Journal. El que més preocupa a l'FBI i als serveis secrets nord-americans és que no saben qui ha aconseguit entrar als ordinadors del Nasdaq ni tampoc quines intencions tenia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per ara, se sap que els pirates informàtics no van alterar les operacions de compravenda en les seves incursions. Tanmateix, el rotatiu explica que les investigacions contemplen diversos motius per explicar l'entrada dels hackers al Nasdaq, entre les quals hi ha la possibilitat que pretenguin obtenir algun tipus d'avantatge, que vulguin robar informació secreta o que busquin alterar la seguretat nacional.

stats