Economia 09/11/2012

Iberia anuncia l'acomiadament de 4.500 treballadors, una quarta part de la plantilla

L'aerolínia ha fet l'anunci l'endemà que es confirmés l'opa sobre Vueling. Es reduirà la capacitat en un 15% i se suprimiran rutes no rendibles amb l'objectiu que la companyia torni a ser rendible

Efe
1 min
Un avió d'Iberia

MadridIberia ha anunciat una retallada de 4.500 llocs de treball, gairebé una quarta part de la seva plantilla de 20.000 persones, dins un pla de transformació de la companyia, que inclou canvis estructurals permanents en totes les àrees de negoci per tal que abandoni les pèrdues i recuperi la senda dels beneficis. L'anunci arriba l'endemà que International Airlines Group (IAG) –la societat resultant de la fusió entre Iberia i British Airways– confirmés l'opa sobre la 'low cost' catalana Vueling.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pla de reestructuració d'IAG "per salvar Iberia" també preveu una reducció de la capacitat operativa en un 15% el 2013. La companyia suprimirà les rutes no rendibles i retallarà la flota d'avions. Es traurà de sobre 25 aparells, 5 de llarg recorregut i 20 de curta distància. L'objectiu és millorar els resultats en almenys 600 milions d'euros per al 2015, en línia amb l'objectiu d'IAG d'assolir un retorn sobre el capital del 12% per a aquest any, i aconseguir que la companyia torni a aconseguir beneficis, segons ha anunciat el grup a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Iberia va registrar pèrdues rècord de 262 milions d'euros entre gener i setembre. En conjunt, IAG va perdre 39 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, després d'haver guanyat 338 milions en el mateix període del 2011, a causa, entre altres factors, de la debilitat d'Iberia.

En el comunicat remès a la CNMV, el conseller delegat del grup, Willie Walsh, ha destacat que, tot i que els resultats del grup estan tornant a nivells del 2011, "hi segueix havent una diferència considerable entre els resultats de British Airways i els d'Iberia".

stats