ECONOMIA
Economia 17/04/2012

Les accions de Repsol es desplomen un 6%

L'anunci de l'expropiació d'YPF ha impulsat les vendes dels títols al parquet espanyol

Ara
1 min

BarcelonaLes accions de Repsol baixaven un 8,24%, fins als 16,40 euros, i lideraven les caigudes en l'obertura de la sessió d'aquest dimarts de la borsa espanyola, després que l'Argentina anunciés ahir la nacionalització d'YPF, de la qual la petroliera espanyola en té el 57,4%. Al tancament de la sessió, la caiguda era del 6,06%. L'Íbex-35 guanyava un 2,28%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'anunci es va produir ahir a la tarda, poc després del tancament de la borsa, de manera que el mercat no va tenir temps de reaccionar a una notícia tan negativa per a Repsol.

Els títols de Repsol van acabar la sessió de dilluns a 17,48 euros, en línia amb el tancament de divendres (+0,06%).

A l'altra banda de l'Atlàntic, les accions d'YPF van ser suspeses als parquests de Nova York, on van arribar a caure al voltant del 18%. Les accions de Repsol, que cotitzen en els mercats secundaris, van cedir al tancament el 3,99%.

Actualment, YPF, de la qual el govern argentí pretén passar a controlar el 51% del capital, representa una mica més del 50% de la producció total d'hidrocarburs de Repsol i al voltant del 40% de les seves reserves.

L'executiu espanyol ha condemnat la decisió "arbitrària" de les autoritats argentines d'expropiar YPF i ha anunciat que adoptarà mesures "clares i contundents" en defensa dels interessos de Repsol i de totes les empreses espanyoles a l'exterior

stats