RENDA VARIABLE
Economia 01/12/2010

La borsa celebra les mesures anunciades per Zapatero

Els temors envers el deute d'Espanya i d'altres economies en problemes es relaxen

Ariadna Carbonell
1 min

BarcelonaL'Ibex 35 ha estrenat desembre amb la segona major pujada de l'any. Ha tancat amb un increment del 4,4% fins a 9.678 punts. Aquesta revalorització s'explica per la bona acollida que han tingut en el mercat les reformes anunciades aquest matí en la sessió de control al Congrés pel President del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, encaminades a reduir el dèficit. La bona jornada a les borses també s'explica pel missatge de confiança llençat aquest matí pel president del Banc Central Europeu, Jean Claude Trichet.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

També hi ha hagut treva en el mercat de deute. Les pors dels inversors envers el deute espanyol i d'altres economies europees en problemes s'han relaxat. La prima de risc espanyola ha caigut des dels màxims d'ahir, de 311 punts bàsics, a 255 avui. El preu de les assegurances d'impagats de deute (CDU) a Espanya, Itàlia i Portugal han retrocedit més d'un 10% en la jornada, després de diverses jornades marcant nous màxims.

Rescatada Irlanda, s'esperava que la tranquil.litat tornés als mercats. Però no va ser així. Les pors de contagi a Portugal i Espanya van fer que l'Ibex 35 tanqués ahir un dels seus mesos més nefastos, amb pèrdues del 14,3%. Però els anuncis d'avui al Congrés han fet canviar de signe la renda variable. Avui la pujada del selectiu espanyol duplica la de la resta d'índexos europeus. El DAX alemany ha guanyat un 2,7% i el CAC de París ha rebotat un 1,6%. El FTSE londinenc, per contra, no s'ha contagiat de la confiança renovada dels mercats i ha acabat perdent un 0,4%.

stats