CAPITAL RISC
Economia 10/12/2010

L'ICF agafa les regnes de BCN Emprèn

Joan Carles Rovira entra al consell d'administració

Ignasi Pujol
1 min

BarcelonaL'Institut Català de Finances (ICF), l'agència creditícia de la Generalitat, ha agafat les regnes de la societat de capital risc BCN Emprèn. La gestora ICF Capital, creada el febrer passat, ha assumit la gestió d'aquesta societat, especialitzada en projectes d'inversió en fase inicial d'empreses de base tecnològica i innovadores.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El director general del ICF Holding acaba d'entrar al consell de BCN Emprèn i també ha estat nomenat vicepresident de la societat. El consell d'administració i la junta d'accionistes de BCN Emprèn van aprovar el setembre passat cedir la gestió dels seus projectes a la gestora d'ICF Holding. BCN Emprèn és una societat mixta pública i privada que té com a accionistes compta a l'ICF, l'Ajuntament de Barcelona, Enisa, Telefónica, Banc de Sabadell, La Caixa i Caixa Catalunya.

La firma estava gestionada des del gener del 2009 per Highgrowth Partners, amb qui havia arribat a acordar una fusió. Però desavinences entre BCN Emprèn i Highgrowth van provocar la ruptura i l'elecció de l'ICF com a gestor.

BCN Emprèn va néixer el 1999 de la mà de l'Ajuntament de Barcelona. Té uns recursos de 18 milions d'euros i participa en el capital d'empreses com les biotecnològiques ERA Biotech i Genmedica.

stats