ECONOMIA
Economia 31/05/2014

Rajoy anuncia una rebaixa de l'impost de societats del 30% al 25%

Defensa que la reducció es farà amb el principi d'equitat i eficiència, i per "augmentar la renda disponible a mans de les famílies" i "dinamitzar el consum"

Efe
2 min

SitgesRajoy anuncia una rebaixa de l'impost de societats del 30% al 25%

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dissabte una rebaixa del tipus nominal de l'impost de societats del 30% al 25%. Rajoy, que aquest migdia ha clausurat la XXX Reunió del Cercle d'Economia de Sitges, ha avançat que la reducció d'aquest tipus de gravamen es farà, com es va fer en la segona meitat dels anys noranta, en dues etapes, i que la primera d'aquestes etapes ja afectarà els impostos de l'any que ve.

"Es busca augmentar la renda disponible a mans de les famílies, dinamitzar el consum, millorar la competitivitat del conjunt de l'economia, incrementar l'estalvi i, molt especialment, contribuir a l'augment de l'ocupació", ha afirmat el president del govern espanyol.

Ha subratllat que aquest nou sistema tributari estarà recollit pels principis d'equitat i eficiència, i que dins d'aquesta reforma s'hi inclourà l'impost de societats, que es rebaixarà per millorar la competitivitat de les empreses.

"Estem segurs que la reducció del tipus de gravamen i el tractament homogeni de les rendes internacionals seran factors que afavoriran la tan necessària competitivitat del nostre teixit empresarial", ha apuntat Rajoy. Encara que no ha volgut entrar en detalls sobre com i amb quin calendari es durà a terme la rebaixa de l'impost de societats, ha destacat que la reforma "busca un acostament entre el tipus nominal i l'efectiu", així com la simplificació de l'impost i l'actualització de la norma, que ha experimentat moltes modificacions en els últims anys, sense que s'hi hagi fet una revisió general.

Rajoy també ha avançat que el govern espanyol crearà una reserva de capitalització empresarial, que permetrà que no tributi la part del benefici que es destini a reserves amb caràcter indisponible, sense que això exigeixi invertir en actius de la mateixa empresa. "La mesura busca incentivar tant el finançament propi com la capitalització de les empreses, cosa que sens dubte impulsarà el procés de desendeutament que de forma continuada està realitzant el teixit empresarial", ha remarcat.

Rajoy ha destacat així mateix que encara no es pot donar per superada la crisi, tot i que s'ha deixat enrere el pitjor. El profund canvi de rumb que s'ha produït, ha apuntat, ha de conduir cap a una economia capaç de reduir de manera constant i creixent la desocupació.

stats