IMPOSTOS
Economia 20/03/2011

Els nebots continuaran pagant per heretar propietats dels oncles

El secretari de Govern, Germà Gordó, matisa ara que la supressió de l'impost de successions no serà total. Els parents de tercer grau encara hauran de pagar per heretar

Redacció
1 min

BarcelonaNou capítol en el serial de l'impost de successions. Finalment, la supressió no serà total, segons ha assegurat aquest diumenge el secretari del Govern, Germà Gordó, en una entrevista a Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i que fa una setmana, Duran i Lleida primer i Artur Mas després, van anunciar la supressió de l'impost per abans de les eleccions municipals, avui s'ha sabut que encara es mantindrà per als parents de tercer grau i els següents trams. Només els de primer i segon grau podran heretar sense pagar res pel tràmit. Això implica, per exemple, que els nebots –tercer grau– encara hauran de pagar per rebre herències dels oncles, i els cosins –de quart grau– també pagaran si un altre cosí els deixa alguna propietat en el testament. S'ho estalviaran, en canvi, els cònjuges, els fills, els germans i els néts.

Aquesta reserva permetrà a la Generalitat continuar recaptant 120 milions d'euros anuals, segons els càlculs de la Generalitat.

Ara per ara, després de les restriccions en l'aplicació d'aquest impost aprovades la passada legislatura, la Generalitat encara obté 250 milions d'euros l'any amb aquest impost, uns 550 menys del que recaptava fins aleshores. La nova retallada, de 130 milions, es neutralitzarà amb "una gestió millor" dels recursos, segons Gordó.

stats