Publicitat
Publicitat

Les grans fortunes del món han evadit 17 bilions d'euros

Aquesta quantitat és equivalent a l'economia dels Estats Units i la del Japó sumades. Segons un estudi presentat per una organització internacional a favor d'una fiscalitat justa, els "superrics" d'arreu del món tenien fins a 17 bilions d'euros amagats en paradisos fiscals a finals del 2010

L'informe, elaborat per l'antic economista en cap de la consultora McKinsey, James Henry, assegura que prop de 17 bilions d'euros s'han evadit en paradisos fiscals, com ara Suïssa o les illes Caiman, amb l'ajut de bancs privats que intenten atreure les grans fortunes com a clients. Segons aquest estudi, els 10 grans bancs privats del món, que inclouen UBS, Credit Suisse o Goldman Sachs, van gestionar més de 5 bilions d'euros durant el 2010.

Els països petroliers amb grans fortunes movent-se a nivell internacional són molt proclius –assegura l'informe– a enviar la seva riquesa cap a bancs establerts en paradisos fiscals. Això comporta una pèrdua continuada d'ingressos per a aquests estats, que també ha estat quantificada. Rússia, per exemple, ha evadit 642.000 milions d'euros en deu anys. L'Aràbia Saudita, 253.000 milions d'euros, i Nigèria, 250.000 milions. 

2018 anàlisi

Etiquetes

Més continguts de