La indústria de l'automòbil espanyola bat el seu rècord de producció

Supera el milió de vehicles fins a l'abril i el 82% van a l'exportació

La indústria espanyola de l'automòbil està batent rècords de producció aquest 2016, i fins a l'abril n'ha fabricat 1.049.595 unitats, la qual cosa significa un augment de l'11,89% respecte als primers quatre mesos de l'any anterior, segons ha informat aquest dimarts la patronal dels fabricants del sector Anfac.

Només al mes d'abril, de les plantes de l'Estat n'han sortit 280.749 unitats, un 25,52% més que el mateix mes de l'any passat, i es bat així el rècord històric en un mes d'abril. Si segueix el ritme, segons Anfac, es podria acabar l'any al voltant de 2,8 milions de cotxes produïts, la qual cosa aproximaria el sector espanyol a la fita mítica de fabricar tres milions d'unitats anuals.

De fet, tant la fabricació de turismes com de vehicles industrials –sector en el qual Espanya és líder europeu– creix per sobre del 10%. En l'únic subsector en el qual hi ha caiguda és en el dels vehicles industrials pesats, que registren un descens del 10,70% en els primers  quatre mesos de l'any, tot i que la producció al mes d'abril augmenta quasi el 2%.

Malgrat els alts nivells de producció, les plantes espanyoles encara tenen capacitat d'augment de la càrrega de feina, segons la patronal.

L'exportació de vehicles en els primers quatre mesos de l'any ha pujat el 12,82%, fins a les 862.533 unitats, la qual cosa significa que més del 82% de tots els vehicles produïts a l'Estat han estat venuts a l'estranger.

Les exportacions catalanes punxen al primer trimestre

Segons les previsions d'Anfac, s'espera acabar l'any amb una producció de més de 2,8 milions d'unitats, de les quals 2,3 milions aniran a l'exportació, al voltant del 85%. A més, la patronal destaca que malgrat que els països europeus són els principals importadors de cotxes fabricats a Espanya, estan augmentant les vendes als mercats asiàtics i americans.

En valor, les exportacions de turismes fins al mes de març pugen a 7.885 milions d'euros, amb un augment de 7,9%. I si s'inclouen els vehicles industrials, s'arriba als 9.426 milions d'euros, un 11,2% més. L'alt nivell d'exportacions dóna un superàvit comercial per al sector de 4.525 milions d'euros, amb un augment del 2,5%.