Les vendes de la indústria catalana creixen un 7%, per sobre de la mitjana espanyola

El sector industrial creix un 5,8% al març i registra la millor dada dels últims dos anys, segons l'INE

Les vendes de la indústria catalana ha crescut un 7% al març respecte el mateix mes de l'any passat i creixen per sobre de la mitjana espanyola, on el sector va augmentar un 5,8% en termes interanuals, la seva millor dada des de l'abril del 2013, segons les dades que publica aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Pel que fa a les comandes, aquestes van augmentar un 7,1% a Catalunya, una xifra que també s'allunya de la mitjana espanyola del 2,4% d'increment al març. Tot i així, Catalunya no lidera aquest escenari de creixement i l'increment més alt es va produir a Aragó, amb un 24,3% més, seguit d'Extremadura (20,7%) i La Rioja (15,2%). L'activitat del sector a nivell estatal va augmentar en 14 comunitats autònomes i va disminuir en tres d'elles.

Amb aquestes dades, la facturació de la indústria encadena dos mesos consecutius de creixement, ja que al mes de febrer les vendes ja van augmentar un 1%. Aquesta millora també s'aprecia després d'aplicar la correcció dels efectes de calendari i l'estacionalitat, que situen l'increment de la xifra de negoci en un 3,2% al març.