La indústria catalana creix de nou el 2013 però continua perdent treballadors

Gairebé el 40% de la inversió estrangera que va arribar a Catalunya l'any passat va anar dirigida a les fàbriques

La indústria va ser el motor principal de la recuperació de l'economia catalana durant el 2013. El creixement de l'1% en un sector que representa el 20% del PIB total va ser un bon impuls perquè Catalunya abonés la recessió en l'últim trimestre de l'any. Segons l'anuari que ha presentat la Generalitat, la producció i la inversió industrial van créixer després de dos anys a la baixa.

La part negativa va ser, però, que el sector va continuar la tendència a la baixa en termes d'ocupació. La caiguda del 2,9% en el nombre de llocs de treball de la indústria catalana suposa el setè descens anual consecutiu.

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha explicat que la recuperació del sector en termes de llocs de treball ha de venir del creixement i l'atracció de noves empreses industrials que neixin o bé s'instal·lin a Catalunya. La creixent tecnificació de les fàbriques fa que encara que es recuperessin les mateixes fàbriques que abans de la crisi, l'ocupació estaria per sota."Anem cap a indústries més competitives, més automatitzades i menys intensives en mà d'obra", ha dit.

Més continguts de