Economia 14/03/2017

La inflació a Catalunya va caure tres dècimes per les rebaixes d'hivern al febrer

La taxa interanual de l'IPC es va mantenir en el 3,1% el mes passat, després de la caiguda dels preus de la llum

Ara
1 min

BarcelonaL'índex de preus del consum (IPC) a Catalunya va baixar tres dècimes al febrer respecte del gener per les rebaixes d'hivern, principalment, mentre que la taxa interanual es va mantenir en el 3,1%, segons dades fetes públiques aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el conjunt d'Espanya, la inflació va baixar un 0,4% al febrer respecte del mes anterior, i va mantenir la taxa interanual en el 3%, amb el mateix registre del gener, quan els preus de la llum i dels carburants van portar la inflació a nivells de fa quatre anys i mig.

En aquest sentit, la caiguda dels preus a Catalunya es va accentuar en alguns dels articles més venuts durant les rebaixes d'hivern, com ara la roba i el calçat, que es van reduir en un 2,3% i ja acumulen un descens interanual del 17,4%.

Verdures a preu d'orD'altra banda, a Espanya va destacar l'abaratiment dels preus de l'electricitat, que va quedar compensat pel repunt de preu dels aliments, sobretot de les fruites i verdures. Concretament, la fruita fresca es va encarir un 5,2% al febrer, mentre que les hortalisses i els llegums es van enfilar fins a un 6,5% més el mes passat.

Catalunya va mantenir una taxa interanual equilibrada respecte de la resta de comunitats. Les més altes van ser les registrades a Castella i Lleó i Castella-la Manxa, amb un 3,6% i un 3,4%, respectivament, mentre que en l'extrem oposat hi ha Ceuta, amb un 2,4%.

stats