La inflació puja una dècima, fins al -1%, al maig a Espanya

L'IPC encadena cinc mesos en negatiu malgrat haver pujat una dècima l'últim mes per l'encariment de la llum i dels viatges

Ja fa cinc mesos que la inflació a Espanya es mou en terreny negatiu. Al maig, l'índex de preus de consum (IPC) va pujar un 0,6%, però la taxa va millorar només una dècima fins a quedar-se en el -1%, segons la dada avançada que ha publicat l'INE aquest dilluns.

L' encariment de l'electricitat i els preus dels viatges organitzats, que també van pujar, van quedar per sota dels de fa un any. La taxa d'inflació espanyola va esgarrapar una dècima de millora respecte a l'abril, quan va ser del -1,1%, la més baixa des del febrer del 2015.

La dada avançada, que es confirmarà el proper 14 de juny, no dóna detalls per comunitats autònomes. La inflació a Espanya ha anat caient mes a mes en terreny cada cop més negatiu després d'arrencar al gener en el -0,3%.

Malgrat tot, el 0,6% que van pujar els preus al maig respecte a l'abril és la pujada més forta que es dóna en aquest mes des del 2008, quan els preus van pujar un 0,7%.