La inflació interanual a Catalunya baixa una dècima a l'agost, fins al 2,2%

A Espanya l'IPC es manté en el 2,2%, com el mes anterior

L'índex de preus de consum (IPC) a Catalunya ha disminuït en una dècima la seva taxa interanual a l'agost, fins al 2,2%, segons les dades definitives publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En comparació amb el mes anterior, els preus han pujat un 0,2% –amb un increment superior en oci i cultura (0,7%) i habitatge (0,5%)– i fins ara aquest any han augmentat un 0,9% –amb una caiguda del 16,8% en roba i calçat.

En el conjunt d'Espanya, l'IPC ha augmentat un 0,1% a l'agost en relació al juliol i ha mantingut la seva taxa interanual en el 2,2%, la mateixa que la registrada el mes anterior.

A Catalunya, la taxa interanual s'ha moderat a l'agost a causa de la baixada dels preus en oci i cultura (-0,9%) i als increments per sota de l'1% en medicina (0,7%), parament (0,5% ) i ensenyament (0,5%), i de l'1% en roba i calçat.

Transport i habitatge, els preus que més pugen

El màxim increment interanual de preus es registra en el transport (5,4%), seguit de l'habitatge (4,2%), les comunicacions (2,4%), els aliments i begudes no alcohòliques (2%), les begudes alcohòliques i el tabac (2%), els hotels, cafès i restaurants (1,4%) i d'altres (1,2%).

Pel que fa a la variació mensual, la màxima caiguda s'ha registrat en el vestit i calçat (-1,3%) i també han baixat els preus en medicina (-0,3%), en comunicacions (-0,1%) i en begudes alcohòliques i tabac (-0,1%), mentre que s'han mantingut estableixes en parament i ensenyament.

En canvi, han crescut els preus en els hotels, cafès i restaurants (0,2%), el transport (0,2%) i els aliments i begudes (0,1%), així com en oci i cultura (0,7%) i habitatge (0,5%) i d'altres (0,3%).

Fins ara aquest any, les disminucions es registren en roba i calçat i en el parament de la llar (-0,2%), mentre que en ensenyament es manté estable.

El màxim increment entre el gener i l'agost es registra en hotels, cafès i restaurants (3,9%), seguits del transport (3,6%), l'oci i la cultura (3%), les comunicacions (2,9%), l'habitatge (2%), les begudes alcohòliques i el tabac (1,7%), els aliments i begudes no alcohòliques (0,8%), la medicina (0,3%) i d'altres (1,1%).