La inflació interanual a l'Eurozona se situa en el 0%

Dotze estats tenien taxes negatives amb caiguda de preus a l'abril

La taxa interanual d'inflació de la Unió Europea (UE) i de l'Eurozona es va situar a l'abril en el 0%, amb un lleuger increment enfront del -0,1% del mes precedent, ha informat aquest dimarts l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat. A l'abril de 2014 els preus van pujar el 0,7% a l'Eurozona, mentre que a la Unió va ser del 0,8%, va indicar Eurostat en un comunicat.

A Espanya, la taxa interanual va ser negativa a l'abril (-0,7%), enfront del -0,8% de març i el -1,2% de febrer, segons Eurostat.

Segons Eurostat a l'abril van ser dotze els estats que van registrar taxes interanuals d'inflació negatives. Eurostat va assenyalar que les taxes anuals més febles van correspondre a Grècia (-1,8%), Xipre (-1,7%), Bulgària i Polònia (-0,9% cadascun), Espanya i Eslovènia (-0,7% cadascun), Lituània (-0,6%), Irlanda (-0,4%), Croàcia, Itàlia, Eslovàquia i Finlàndia (-0,1% cadascun). Les taxes interanuals més elevades van correspondre a Malta (1,4%), Àustria (0,9%) i Romania (0,6%).

L'agència d'estadístiques europea va assenyalar que en relació a març de 2015, la inflació anual va baixar en nou Estats membres, va ser estable en un i augmentar en disset. Va precisar que els impactes a l'alça més forts en la zona de l'euro procedeixen de restaurants i cafès (0,10 punts percentuals més), lloguers (0,08 punts) i verdures (0,07 punts).

Per contra, van impulsar a la baixa la taxa els combustibles per a transport (0,42 punts percentuals menys), combustible per a calefacció (0,17 punts) i gas (0,07 punts).

La inflació interanual subjacent, que exclou els preus de l'energia i els aliments frescos, va ser del 0,7% a l'abril, una dècima més que al març i al mateix nivell que al febrer.