Economia 28/06/2012

La inflació interanual es manté a l'1,9% al juny

Es deu, especialment, a la baixada dels preus dels carburants i lubricants, compensada pel comportament dels preus del tabac i dels aliments

Efe
1 min

MadridLa inflació interanual s'ha situat a l'1,9% al juny, la mateixa taxa que va registrar al maig, segons l'indicador avançat de l'índex de preus de consum (IPC) publicat aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el registre hi ha influït, especialment, la baixada dels preus dels carburants i lubricants, compensada pel comportament dels preus del tabac i dels aliments.

L'INE ha publicat també l'indicador avançat de l'IPC harmonitzat (IPCA), que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode en tots els països de la zona de l'euro, segons el qual la inflació interanual s'ha situat al juny a l'1,8%, una dècima menys respecte al mes anterior.

L'indicador avançat és un avançament de l'IPC. La dada definitiva es coneixerà el 13 de juliol, i no tendeix a variar de forma significativa.

Si coincideix la dada coneguda avui amb el que es publiqui al juliol, es confirmarà la tendència a la baixa de la inflació des del maig del 2011, quan es va situar al 3,5%, i va anar baixant consecutivament fins al setembre, mes en què va augmentar una dècima, fins al 3,1%.

A partir del setembre s'han encadenat descensos interanuals de l'IPC, exceptuant l'abril, quan la taxa va pujar al 2,1%, dues dècimes més que la registrada el mes anterior.

stats