La inflació de l'eurozona remunta al maig

Els preus de la zona euro registren el seu primer increment des del novembre del 2014 amb un increment del 0,3%

La taxa d'inflació interanual de la zona euro s'ha situat en un 0,3% al mes de maig, tres dècimes per sobre del nivell observat a l'abril, segons les dades publicades aquest dimarts per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat. D'aquesta manera, l'índex de preus del conjunt de l'eurozona ha registrat el seu primer increment interanual des de novembre del 2014, quan també va pujar un 0,3%.

Concretament, els preus dels serveis van créixer un 1,3% respecte a l'1% de l'abril, mentre que els aliments, les begudes alcohòliques i el tabac es van encarir un 1,2%, després de pujar un 1% interanual el mes anterior. Tanmateix, els aliments frescos van incrementar en un 2,1%, per sobre de l'1,3% registrat a l'abril.

D'altra banda, els preus de l'energia van baixar un 5% interanual, mentre que els béns industrials no energètics es van encarir en tres dècimes. Així doncs, sense tenir en compte l'efecte dels preus de l'energia, la inflació de la zona euro va pujar un 1% al maig, respecte el 0,7% interanual del mes anterior.

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) va informar divendres passat que la xifra avançada de l'IPC espanyol es va situar en el -0,3%, cosa que deixaria el diferencial de preus favorable a Espanya en sis dècimes.