FINANCES
Economia 26/04/2018

El caos informàtic al TSB s’allarga malgrat els anuncis de resolució

La filial britànica del Sabadell només operava al 50% per internet

Quim Aranda
2 min
Els problemes en l’operativa arran de la migració informàtica s’han produït a la web i l’aplicació, però no a les oficines.

LondresMés de 14 hores després que el conseller delegat del banc TSB, Paul Pester, anunciés ahir a la matinada, a través del seu compte de Twitter, que els problemes informàtics que ha travessat el banc els últims cinc dies s’havien resolt, les dificultats per accedir als comptes continuaven afectant molts clients.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A mitja tarda d’ahir el banc britànic, filial del Sabadell des que el va comprar a Lloyd’s el novembre del 2015, informava que els serveis en línia a través de la web funcionaven “només al 50%”, mentre que l’aplicació mòbil havia restablert el servei “al 90%”. A última hora del vespre, la pàgina web que informava de l’estat de les operacions indicava que el servei telefònic també experimentava dificultats atès el gran volum de trucades que es registraven. El mateix conseller delegat va tornar a emetre un comunicat, prou contradictori, en què afirmava: “El repte a què ens enfrontem en aquests moments és que, tot i que sabem que tot funciona, una de les maneres que els clients tenen per veure que tot funciona, la nostra banca per internet i l’aplicació mòbil, no funcionen tan bé com ho haurien de fer i, per això, realment ho sento”.

Errors en les contrasenyes

En la banca en línia hi continuava havent errors i alteracions, com la impossibilitat de veure els estats de comptes de les hipoteques. Alhora, moltes empreses no podien comprovar les seves operacions, ja que es produïen errors en el moment d’introduir les habituals claus i contrasenyes, i d’altres no podien comprovar les ordres fetes.

TSB ha protagonitzat així un dels fiascos informàtics més grans de la banca del Regne Unit en els últims temps, després que entre divendres i diumenge procedís a la migració de mil tres-cents milions de dades de l’antic sistema informàtic del Lloyd’s Bank a la plataforma Proteo4UK, que hauria d’haver permès un encaix sense problemes amb la xarxa operativa del Banc Sabadell. Es calcula que 1,9 milions de persones s’han pogut veure afectades per les dificultats, el 35% dels 5,4 milions de clients que té l’entitat.

Molts clients van informar ahir, a través de les xarxes i de les edicions virtuals de la premsa, d’alguns dels problemes a què encara havien de fer front. Neil de Silva, un DJ i model de Glasgow, de viatge a Tailàndia, va perdre el vol que tenia a Singapur després de no poder utilitzar la targeta de dèbit del banc per pagar una maleta addicional. Tampoc va poder pagar el bitllet d’un nou vol davant la impossibilitat d’entrar al seu compte per transferir els fons que necessitava. Els mitjans recollien també els testimonis de diferents empreses que no havien pogut pagar als seus treballadors.

Més enllà del cost del desastre per les compensacions a què estigui obligat a pagar, TSB fa front ara a un elevadíssim cost d’imatge.

stats