ECONOMIA
Economia 06/12/2010

La Reserva Federal podria tornar a injectar dòlars per ajudar a la recuperació econòmica

És una opció "certament possible", segons Ben Bernanke, president de l'organisme

Redacció
1 min
Ben Bernanke i Barack Obama, conversant aquest estiu

BarcelonaEl president de la Reserva Federal, Ben Bernanke, ha assegurat que l'organisme podria realitzar una tercera injecció de dòlars al sistema amb l'objectiu de contribuir a la recuperació econòmica dels Estats Units. "Certament, és possible", ha dit Bernanke en una entrevista televisada al programa 60 Minutes de la cadena CBS.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El mes passat, Bernanke ja va impulsar una injecció de 600.000 milions de dòlars, que la Fed va introduir mitjançant la compra de bons. La Fed (el Banc Central dels Estats Units) podria reobrir aquesta opció si l'economia no acaba de créixer.

Aquesta mesura no seria aplaudida per tothom als Estats Units, on els polítics i economistes conservadors temen que la inflació pot disparar-se amb aquestes injeccions de liquiditat. A l'estranger tampoc seria ben vista, ja que suposaria una devaluació de facto del dòlar.

Segons Bernanke, aquestes injeccions contribueixen a reduir l'atur i allunyen el fantasma de la deflació (caiguda prolongada dels preus).

"La inflació és molt, molt baixa –ha dit Bernanke–, cosa que normalment és una bona notícia. Però ens estem acostant perillosament al punt en el qual els preus començarien a caure. Això seria deflació i no ha passat des de l'època de la Gran Depressió".

stats