ECONOMIA
Economia 06/08/2012

Les insolvències empresarials augmenten un 36,2% el segon trimestre

En canvi, el nombre de persones físiques que es van declarar en concurs de creditors es va reduir un 12%. Això va fer que el total de suspensions de pagaments augmentés un 28,6% entre abril i juny

Efe
1 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ahir en el ple del Congrés de Diputats que va convalidar la reforma financera.

BarcelonaLes xifres rècord en tots els indicadors es van succeint mentre la crisi s'agreuja. Aquest és el cas de les 2.026 insolvències d'empreses, que van créixer el segon trimestre un 36,2% sobre el mateix període de l'any passat. Aquest elevat percentatge es va veure matisat per la forta davallada dels impagaments de persones físiques, que van caure un 12%, fins a 246 al conjunt espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, el total de concursos de creditors (antiga suspensió de pagaments) va arribar a 2.272, amb un increment del 28,6%, segons les dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE). Per sectors, el de la construcció manté el seu elevat índex de mortalitat, i va concentrar el 30,8% del total. Un altre 18,3% el van representar empreses industrials, i el 17,4%, el comerç. Les dades de l'INE indiquen que les pimes pateixen més que les grans corporacions.

stats