CAPITAL RISC
Economia 22/12/2010

Inveready adquireix el 13% de la gironina Veridentia

És la primera inversió del fons dirigit per Ignacio Fonts

Ignasi Pujol
1 min
Josep Maria Echarri i Ignacio Fonts, directius d'Inveready

BarcelonaEl fons de capital risc Inveready First Capital I ha tancat la seva primera inversió en adquirir el 13% de Veridentia, empresa de Girona dedicada al desenvolupament i la comercialització de sistemes de seguretat transfusional per a hospitals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El vehicle inversor, creat el mes passat pel grup Inveready, ha destinat 200.000 euros a Veridentia a través d'una ampliació de capital. La resta de les accions es mantenen en mans del promotor de la companyia, Eduardo Graells, de business angels i de l'equip directiu.

El producte estrella de Veridentia és el sistema de seguretat transfusional VerlDhemos, que la companyia espera començar a distribuir a l'estranger durant els propers sis mesos.

El conseller delegat d'Inveready First Capital I és Ignacio Fonts, exvicepresident mundial de Hewlett-Packard. El fons de capital risc està impulsat per un grup de directius de multinacionals residents a Barcelona i a Silicon Valley (EUA), per family offices espanyols i per l'Institut Català de Finances (ICF), a través d'Instruments Financers per a Empreses Innovadores (Ifem).

Inveready First Capital I té un capital de cinc milions d'euros i preveu un període d'inversió de tres anys, temps durant el qual preveu tancar una vintena d'operacions.

stats