La inversió estrangera en la indústria catalana creix al nivell més alt des del 2005

"A Catalunya, la inversió estrangera està anticipant un canvi en el model productiu; a Espanya, no", afirma Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç.

La inversió estrangera està marcant rècords a Catalunya, que al 2013 va registrar el segon millor any de la seva història en aquest capítol. De totes formes, la xifra publicada en el seu dia pel Ministeri d'Economia no discernia per tipus d'inversió. Un informe presentat aquest dijous per la Cambra de Comerç revela que bona part dels diners que han arribat de l'estranger s'han destinat a la inversió en indústria manufacturera, un dels sectors considerats clau per sortir de la crisi amb un model de creixement sòlid.

Segons l'informe, durant el 2013 Catalunya va rebre 1.365 milions d'euros en inversió estrangera que van anar a parar a la indústria manufacturera, la xifra més alta des del 2005. Aquest sector va acaparar pràcticament el 40% dels diners invertits per estrangers a casa nostra. Els diners rebuts a Catalunya van suposar un 52% de la inversió estrangera en la indústria de tota Espanya.

"Les inversions es reben en sectors que poden canviar el model productiu", ha afirmat Miquel Valls, president de la Cambra, durant la presentació de l'informe. En concret, el creixement de les inversions el protagonitzen la indústria (principalment farmàcia i automoció) i serveis (dintre dels quals destaquen les telecomunicacions, la logística i la consultoria).

Valls ha volgut remarcar la diferència que s'aprecia entre les inversions que rep Catalunya i les que rep la resta d'Espanya, on destaquen les activitats immobiliàries, les activitats recreatives, les assegurances i els serveis financers. Sectors que, segons la Cambra, tenen més vinculació amb el model productiu que hi havia durant el boom econòmic de la dècada anterior a la crisi.  

"A Catalunya, la inversió estrangera està anticipant un canvi en el model productiu; a Espanya, no", ha sentenciat Valls.


Més continguts de