La inversió immobiliària a Espanya es triplica fins al març i supera els 2.400 milions

A aquest ritme, es podria superar el rècord inversor del 2007 situat per sobre dels 12.000 milions, segons Cushman & Wakefield

La inversió en actius al mercat immobiliari espanyol va moure entre el gener i el març 2.463 milions d'euros, més del triple que en el mateix període de l'any passat. En només tres mesos, la inversió només en aquest sector ja equival a un terç de tot el que es va invertir a Espanya durant el 2014, segons la consultora Cushman & Wakefield.

Aquests resultats del primer trimestre, segons l'empresa, confirmen la tendència de creixement anticipada ja al mercat immobiliari espanyol al tancament de 2014. El seu conseller delegat, Oriol Barrachina, creu que si es manté al llarg de l'any el nivell d'interès dels principals inversors mundials, Espanya podria arribar el 2015 un rècord històric de volums d'inversió, millorant la xifra màxima de 2007, quan es van tancar operacions per un valor superior als 12.000 milions d'euros.

La composició d'aquest creixement es manté i gairebé la meitat dels 2.463 milions d'euros invertits són d'origen estranger. Al voltant de 1.500 milions es van concentrar en 36 operacions amb propietats comercials (oficines, comerç al detall i industrial).

Concretament, els actius al segment de comerç al detall han estat els que han registrat un major interès per part dels inversors, sumant prop de 900 milions en 11 operacions.

En el cas de les oficines, la consultora calcula que hi ha hagut vendes per valor de 450 milions d'euros, mentre que en l'apartat d'actius industrials dels volums d'inversió van arribar als 150 milions d'euros.

Les ciutats de Madrid i Barcelona segueixen sent també les que registren més interès per part dels inversors, amb un 70% dels fluxos de capital. Madrid va concentrar operacions per valor de 1.400 milions d'euros fins al març, mentre que la capital catalana va registrar moviments per valor de 300 milions.