Economia 27/02/2013

Un grup inversor estranger entra al capital de Gas Gas després de la sortida de Caixa Penedès

El fabricant català de motocicletes assegura el seu futur, ja que l'acord amb els nous socis (que tenen el 68% del capital) preveu una inversió de 9 milions en nous productes i internacionalització

Ara
1 min

BarcelonaGas Gas, fabricant gironí de motocicletes, canvia de mans amb l'entrada al capital d'un grup de quatre inversors que han adquirit la participació majoritària que fins ara tenia Vector Capital, societat inversora de Caixa Penedès, ara Banco Mare Nostrum, segons han informat aquest dimecres l'empresa i la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta entrada, els nous inversors israelians i francesos tindran el 68% de Gas Gas, mentre que l'actual director general de la companyia, Ramon Puente, es quedarà amb un 22% i el 10% restant seguirà en mans d'Ingenia, una societat de capital risc on hi ha el Col·legi de Metges de Catalunya i l'ICF.

L'operació, ha explicat Ramon Puente a l'ARA, enforteix la companyia i n'assegura el futur. L'acord inclou un compromís d'invertir nou milions d'euros en els propers tres anys per desplegar el pla estratègic de l'empresa a través de nous productes i de continuar l'expansió internacional.

El fabricant de motos de trial ha comptat amb el suport de la direcció general d'Indústria per tancar l'acord que fa mesos que es cuinava, després que Mare Nostrum anunciés els plans de desinversió industrial.

El pla estratègic de la companyia no descarta futures adquisicions per seguir creixent. De fet, Gas Gas ja va arribar a un preacord amb Ossa que podria acabar en fusió si les negociacions que estan en marxa fructifiquen.

Gas Gas va facturar prop de 40 milions d'euros l'any passat i va tenir unes pèrdues de quatre milions, motivades per les provisions exigides pels nous inversors.

stats