BCE
Economia 05/10/2011

Els inversors s'acomiaden de Trichet amb un anunci al 'Financial Times': "No el trobarem a faltar!"

Carmignac, una de les gestores de fons més importants del món, publica un anunci a tota plana on acusa el president del BCE d'haver empitjorat la crisi i haver afeblit l'euro

à.f.m.
1 min

Barcelona"Benvolgut senyor: realment no el trobarem a faltar!". Així comença la carta que la gestora de fons Carmignac ha escrit a Jean-Claude Trichet, que és a punt de deixar la presidència del BCE. La carta, que està signada per Edouard Carmignac, president de la companyia, ha aparegut publicada avui a tota plana al Financial Times.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Carmignac, una de les gestores de fons més grans i respectades del món, dedica paraules molt dures a Trichet. En concret, l'acusa d'haver donat un "cop fatal a la indústria francesa amb la seva política monetària durant els anys 90 (quan governava el Banc de França), d'haver minusvalorat i empitjorat la crisi econòmica al 2008 i d'haver posat en perill l'euro apujant els tipus d'interès la passada primavera. El document també critica Trichet per no haver avalat adequadament els països més dèbils i endeutats d'Europa.

Carmignac proposa a Trichet que, abans de marxar (el seu mandat s'acaba el 31 d'octubre), abaixi els tipus d'interès fins al 0% amb l'objectiu d'estimular l'economia. També suggereix que anunciï la seva intenció de comprar "il·limitadament" deute públic dels països amb problemes.

stats