Economia 13/04/2012

La gasolina i la roba fan pujar els preus un 0,6% a l'abril

En els últims dotze mesos l'increment ha estat del 2,2%, a nivells de l'agost del 2010. La taxa interanual ha baixat una dècima

Efe
1 min
Parada del mercat de Santa Caterina de Barcelona / ACN

BarcelonaEls preus s'han incrementat el març sis dècimes i han deixat un IPC anual del 2,2%. El fort augment mensual dels preus, el més alt que s'ha registrat a Catalunya des d'octubre del 2010, quan va créixer set dècimes, es deu al sector del vestit, que ha deixat enrere el cicle de rebaixes i ha iniciat la nova temporada de primavera i estiu, i a la gasolina, que manté l'escalada de preus.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i aquest increment mensual, la taxa interanual és una de les més baixes que es veu des de l'agost del 2010, i en els primers tres mesos s'ha mantingut inalterable en el 2,2%. El manteniment d'aquesta taxa anual relativament baixa ha estat gràcies al comportament a la baixa dels preus de les fruites i les carns.

Al conjunt de l'Estat, la inflació interanual va baixar una dècima i es va situar a l'1,9% el març, fins als mateixos nivells de juliol del 2010, segons l'índex de preus de consum (IPC) publicat per l'Instituto Nacional de Estadística (INE). Respecte al mes anterior, l'índex va augmentar el 0,7%, especialment per la pujada del vestit i el calçat (3,9%), i el transport (1,5%). La inflació subjacent –que exclou la variació dels preus dels aliments frescos i l'energia– es va mantenir en l'1,2%.

stats