Economia 22/08/2012

El 'banc dolent' irlandès enderroca els primers barris fantasma

Han enderrocat un edifici buit, construït durant el boom immobiliari

Ara
1 min

BarcelonaQuan falten tres dies perquè el govern espanyol aprovi la creació d'un 'banc dolent' perquè els bancs que rebin ajudes hi separin els seus actius tòxics, el seu homòleg irlandès, creat el 2009, ha començat a enderrocar els primers barris fantasma. En concret, la NAMA (sigla en anglès del banc dolent irlandès) ha iniciat l'enderroc d'un edifici buit i ruïnós a Gleann Riada, a Longford, segons informa Bloomberg.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els terrenys en què se situava l'edifici seran destinats a zones verdes i han decidit enderrocar-lo perquè era una amenaça per a la salut dels veïns. "Hi haurà alguns llocs on la decisió més sensata serà la demolició", va dir el ministre d'Habitatge irlandès, Jan O'Sullivan, a l'agència de notícies econòmiques.

Amb una bombolla immobiliària semblant a l'espanyola, el 'banc dolent' irlandès, que servirà de precedent a l'òrgan legislador de l'Estat per crear una estructura semblant, tal com exigeix Europa com a condició per al rescat bancari, tenia la missió de vendre els edificis que havia comprat als bancs amb diners públics.

Per a alguns habitatges no s'ha trobat comprador i s'han degradat fins a tornar-se inhabitables, tot i la rebaixa de preus. És per això que les autoritats enderrocaran més edificis, a banda del de Longford, en els pròxims mesos.

stats