Economia 10/06/2016

El banc més gran del Japó planeja emetre la seva pròpia moneda virtual

Seria la primera entitat financera a tenir la seva pròpia divisa digital, que, a més, es basa en la mateixa tecnologia que el 'bitcoin'

Júlia Manresa / Agències
2 min
A l'interior de les mines de 'bitcoins'

Barcelona / TòquioQue els bancs cada vegada estan més interessats en la tecnolgia ja és evident. El famós 'fintech', la tecnologia de les finances, impulsat per petites empreses que van robant segments de mercat a la banca, els ha fet posar les piles per no quedar enrere en la cursa per la digitalització de les finances. El banc més gran del Japó, Mitsubishi Tokyo-UFH, planeja emetre aviat la seva pròpia moneda virtual, cosa que el convertiria en la primera gran entitat del món que pren aquesta iniciativa, segons explica aquest divendres l'agència de notícies Efe.

Aquest banc està desenvolupant una divisa digital sota el nom de MUFG que es podrà fer servir per comprar, fer transferències bancàries o canviar divises estrangeres a menor cost que amb les monedes tradicionals.

La moneda està en "fase de desenvolupament" per part de l'entitat, que encara no ha anunciat cap data concreta per posar-la en circulació. El diari japonès 'Asahi', però, apunta que l'emissió començaria a la tardor.

Aquesta iniciativa sense precedents a la banca internacional tornaria a situar el país asiàtic a l'avantguarda de les monedes virtuals, després que el 2014 el govern nipó aprovés el primer marc normatiu per regular-les.

El 'bitcoin' s'acosta a la butxaca domèstica

L'entitat ha creat la seva pròpia plataforma informàtica de suport per a la divisa basada en la cadena de blocs 'blockchain', la mateixa en què es basa el 'bitcoin' i altres criptomonedes. De fet, el 'bitcoin' ja és una divisa acceptada pel Nasdaq, la borsa nord-americana dels gegants tecnològics, i bancs com el BBVA o grans corporacions internacionals hi han invertit activament.

A la pràctica, el funcionament de la futura moneda serà similar al de les targetes-moneder disponibles ja al Japó, però amb la principal diferència, que aquesta divisa virtual serà intercanviable entre els seus usuaris i podrà gestionar-se a través de l'ordinador o el telèfon mòbil.

Aquest banc també treballa en el desenvolupament de caixers automàtics que permetin les operacions amb aquesta moneda, a banda d'aliances amb empreses per començar-la a utilitzar.

stats