Economia 13/03/2012

Jordi Estivill: "L'espoli d'Espanya a Catalunya es remunta al segle XIX"

El sociòleg apunta que és una tendència històrica, però que no és l'única causa de l'augment de la pobresa a Catalunya

Ara
1 min
El sociòleg Jordi Estivill en una entrevista a 'Els Matins' de TV3

BarcelonaEl sociòleg Jordi Estivill, en una entrevista a 'Els matins' de TV3, ha dit que Espanya espolia Catalunya i que "no ve d'ara", sinó que "l'espoli es remunta al segle XIX". En aquest sentit, ha remarcat que "les polítiques fiscals tenen incidència sobre la pobresa, però no en són l'única causa".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La pobresa a Catalunya

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El sociòleg i autor de l'informe 'Crisi i empobriment. La situació catalana i el paper d'Europa', ha apuntat que la crisi afecta sobretot les zones perifèriques. D'aquesta manera, ha volgut assenyalar que "l'Anoia o Ripoll s'han empobrit més que Barcelona" perquè "han perdut la seva activitat industrial i s'han quedat al marge de les noves dinàmiques econòmiques". Estivill ha remarcat, però, que la crisi la paguen sobretot els que "estan a sota, i no aquells que l'han provocat". És a dir, sobretot "les classes més desfavorides".

Com sortir de la crisi

D'altra banda, també apunta que una de les condicions per sortir de la crisi és que tingui prou ressò suficient per fer que els polítics la incloguin en les seves agendes. A més a més, recomana una modificació de la seguretat social i una economia solidaria en la qual empreses de tots els sectors treballin sense ànim de lucre. Creu que així "no hi ha beneficis, però es mou l'economia".

stats