Economia 06/02/2013

Josep Piqué: "El Cercle en absolut està d'acord amb el referèndum del 2014"

"Som en un estat de dret i s’han de respectar les normes", ha dit el president de l'entitat a RAC1

Acn
2 min
A FAVOR DEL DIÀLEG
 Josep Piqué, president del Cercle d'Economia i de Vueling, va cridar ahir al diàleg entre els governs de Catalunya i Espanya.

BarcelonaEl president del Cercle d'Economia i de Vueling, Josep Piqué, creu que el conseller de Presidència, Francesc Homs, va "escombrar cap a casa" en la interpretació que ahir va fer celebrant que el Cercle avalés una consulta a Catalunya sempre que sigui legal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a RAC1, Piqué ha deixat clara la posició del Cercle respecte de l'actual debat polític. Davant el conflicte, Piqué ha recordat que el Cercle demana un "procés de negociació" entre el govern espanyol i el català i defensa que si es fes una consulta, hauria de ser dins del marc legal.

"Estem parlant d'un procés de negociació i diàleg entre les diferents forces polítiques, perquè hi ha un conflicte i després ha d'haver-hi un acord", ha insistit el president del Cercle, que "en absolut no està a favor del referèndum previst per al 2014". "Som en un estat de dret i s’han de respectar les normes". Piqué rebutja un referèndum com un plantejament unilateral i defensa que s'ha de fer dins el marc legal.

Tot i entendre que molts ciutadans creuen que Catalunya té dret a la seva sobirania, i després de mantenir que dins del Cercle hi ha "moltes sensibilitats" diferents, Piqué defensa que el subjecte sobirà és el conjunt d'Espanya, tal com diu la Constitució. També ha afegit que "reformar la Constitució no hauria de ser un tabú", perquè porta 35 anys d'existència i "és molt probable que necessiti ajustos".

D'altra banda, segons les seves previsions i com a economista, Piqué vaticina que per tenir una taxa de creixement estable que permeti crear ocupació cal situar-se al 2016 o el 2017. Tenint en compte que la crisi va començar el juliol del 2007, s'ha atrevit a parlar d'una "dècada perduda", en termes econòmics.

El president de Vueling ha manifestat que encara queden tres o quatre anys d'ajustos i ha afegit que "encara estem digerint els enormes desequilibris acumulats durant els anys de bonança".

stats