Economia 22/02/2021

KPMG tornarà a assessorar la reindustrialització de Nissan

Abans d'acabar el març les empreses interessades en quedar-se Nissan hauran de presentar la seva proposta

2 min
La planta de Nissan de la Zona Franca de Barcelona.

La consultora KPMG s'ha reincorporat com a assessora en la venda de les plantes de Nissan a Catalunya en el procés de reindustrialització. Aquest dilluns s'ha celebrat una nova reunió de la taula de la qual formen part les administracions, Nissan i els sindicats. KPMG podrà seguir assessorant el procés després que Metyis (abans YGroup), hagi retirat el recurs que va presentar contra la contractació de KPMG.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la reunió d'aquest dilluns s'ha analitzat el quadern de venda, que es remetrà aquesta mateixa setmana a KPMG perquè faci la seva valoració, i després s'enviarà a les empreses interessades en la reindustrialització de les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. L'objectiu és disposar abans del 31 de març de les cartes d'intenció i el detall dels projectes de les diferents empreses que optin a quedar-se les plantes de Nissan, que tancaran el desembre d'aquest any.

Bateries, cotxe elèctric i mobilitat

A la reunió, tant Nissan com el govern espanyol i el de la Generalitat han explicat els avanços dels diferents projectes en què estan treballant. Uns projectes oberts en tres vies: una planta de producció de bateries per a cotxes elèctrics, una planta de muntatge de vehicles elèctrics o un hub de mobilitat amb la participació de diferents empreses.

El quadern de venda té quatre documents diferents. Tres són documents que fan referència als actius i processos de cadascuna de les tres plants, així com la capacitat de les seves plantilles. El quart es refereix als avantatges competitius de Catalunya i les polítiques industrials de captació d'inversions tant de l'Estat com de la Generalitat. Aquest document també conte les condicions laborals que es deriven de l'acord que Nissan i els sindicats van tancar a l'agost per al tancament de les plantes catalanes. La taula de reindustrialització de Nissan té previst tornar-se a reunir a mitjans de març per seguir analitzant el procés.

stats