Economia 22/02/2021

KPMG tornarà a assessorar la reindustrialització de Nissan

Abans d'acabar el març les empreses interessades en quedar-se Nissan hauran de presentar la seva proposta

2 min
La planta de Nissan de la Zona Franca de Barcelona.

La consultora KPMG s'ha reincorporat com a assessora en la venda de les plantes de Nissan a Catalunya en el procés de reindustrialització. Aquest dilluns s'ha celebrat una nova reunió de la taula de la qual formen part les administracions, Nissan i els sindicats. KPMG podrà seguir assessorant el procés després que Metyis (abans YGroup), hagi retirat el recurs que va presentar contra la contractació de KPMG.

En la reunió d'aquest dilluns s'ha analitzat el quadern de venda, que es remetrà aquesta mateixa setmana a KPMG perquè faci la seva valoració, i després s'enviarà a les empreses interessades en la reindustrialització de les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. L'objectiu és disposar abans del 31 de març de les cartes d'intenció i el detall dels projectes de les diferents empreses que optin a quedar-se les plantes de Nissan, que tancaran el desembre d'aquest any.

Bateries, cotxe elèctric i mobilitat

A la reunió, tant Nissan com el govern espanyol i el de la Generalitat han explicat els avanços dels diferents projectes en què estan treballant. Uns projectes oberts en tres vies: una planta de producció de bateries per a cotxes elèctrics, una planta de muntatge de vehicles elèctrics o un hub de mobilitat amb la participació de diferents empreses.

El quadern de venda té quatre documents diferents. Tres són documents que fan referència als actius i processos de cadascuna de les tres plants, així com la capacitat de les seves plantilles. El quart es refereix als avantatges competitius de Catalunya i les polítiques industrials de captació d'inversions tant de l'Estat com de la Generalitat. Aquest document també conte les condicions laborals que es deriven de l'acord que Nissan i els sindicats van tancar a l'agost per al tancament de les plantes catalanes. La taula de reindustrialització de Nissan té previst tornar-se a reunir a mitjans de març per seguir analitzant el procés.

stats