Tecnologia
Economia 07/10/2021

L'estoniana Veriff obre un centre tecnològic amb 50 empleats a Barcelona

La companyia desenvolupa programes contra la suplantació d'identitat a la xarxa

2 min
El fundador de Veriff, Kaarel Kotkas.

BarcelonaEl sector de la verificació de la identitat també s'obre camí a Barcelona. Segons ha pogut saber l'ARA, la companyia estoniana Veriff ha escollit la capital catalana per instal·lar-hi un nou centre tecnològic que aculli equips de desenvolupament de producte i enginyeria. Després d'estrenar unes oficines a Nova York i reforçar la seva presència al Regne Unit, el grup ha decidit contractar 50 persones a Catalunya a principis del 2022 sota la supervisió del seu vicepresident de producte, Duncan Steblyna. "Estem entusiasmats que Barcelona sigui la nostra nova llar, no només perquè és un hub tecnològic europeu potent, sinó també perquè hi ha bona part del millor talent en producte i enginyeria del món", explica el directiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'objectiu d'aquest nou centre a Barcelona, però, també és incorporar nous clients espanyols a la seva cartera. Actualment, Veriff ja treballa per a fintechs com la madrilenya Rebellion Pay o la plataforma d'inversió HeyTrade. "És un altre pas crític en la nostra expansió global i tinc ganes de construir un nou equip fort en aquesta ciutat", afegeix Steblyna. En aquest sentit, l'empresa estoniana també destaca que Barcelona s'ha convertit en una ciutat molt interessant per als fons de capital risc en els últims anys i que ja és la cinquena a Europa pel que fa a l'accés al finançament.

El frau del DNI

El negoci de Veriff, amb seu a Tallinn, es basa en oferir als seus clients protecció davant dels robatoris i fraus relacionats amb la identitat digital. La companyia detecta aquest tipus de delictes a través de programes basats en la intel·ligència artificial (per exemple, fan servir el reconeixement facial) que li permeten analitzar comportaments dubtosos a la xarxa. El seu fundador, Kaarel Kotkas, va crear l'empresa després d'adonar-se que podia enganyar una plataforma de comerç electrònic simplement editant una fotografia del seu DNI per fer veure que era major d'edat i aconseguir comprar materials per a la granja de la seva família.

El 2015 va crear Veriff amb només 20 anys i des d'aleshores la companyia ha captat gairebé 80 milions d'euros d'inversors com Accel, Mosaic Ventures o Y Combinatori. L'empresa té una plantilla de més de 300 treballadors i té previst arribar als 500 durant el segon semestre de l'any vinent.

stats