Economia 05/04/2011

La pàgina web de l'Agència Tributària distingeix català i valencià

Les mateixes opcions en les dues versions apareixen ordenades de manera diferent

Acn
2 min
Capçalera de la web de l'Agència Tributària

BarcelonaLa web de l'Agència Tributària permet als ciutadans poder dur a terme els tràmits amb Hisenda en les altres llengües oficials de l'Estat, com el català, el gallec i l'èuscar, a més del valencià. Així doncs, la pàgina web ha distingit el català i el valencià, tot i que les opcions que ofereix són les mateixes i només es diferencien, per exemple, amb l'ordre d'aquestes en el menú o en detalls com que l'opció 'Societats i impost sobre la renda de no residents 2009' apareix en minúscules en la versió catalana i en majúscules en la valenciana. El portal ofereix en les llengües cooficials els serveis d'informació tributària i els serveis personalitzats. L'Agència Tributària adverteix que a "a causa del volum d'informació que s'ha de traduir, la incorporació a aquesta pàgina és gradual". El contingut que encara no s'ha traduït es manté en castellà, tot i que l'Agència es compromet a "seguir millorant en aquest sentit".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les diferències entre les dues pàgines són mínimes i destaca que en les opcions que ofereix la web a la part dreta -com accedir al calendari del contribuent, models i formularis, al calendari del contribuent o a la descàrrega de programes d'ajuda- apareixen ordenades de manera diferent segons s'accedeixi a la versió en català o en castellà.

Per tant, a la part superior a la dreta els ciutadans trobaran el menú "Bienvenido", "Benvingut", "Benvido" i, de nou, "Benvingut" per seleccionar el castellà, català, gallec o valencià, respectivament. Un cop escollit l'idioma, aquest es quedarà per defecte al navegador gràcies a la creació d'una galeta que tindrà efecte fins que es modifiqui amb una nova elecció o s'esborri explícitament de l'ordinador. Una altra opció, sinó, és canviar les preferències del navegador.

stats