FARMACÈUTIQUES
Economia 09/02/2012

Laboratoris Alcón del Masnou tanca el centre de recerca i desenvolupament

La decisió costarà la feina a 29 treballadors del centre, en mans de Novartis. L'empresa obrirà un procés de prejubilacions que pot afavorir algunes recol·locacions

Efe
1 min

El MasnouLaboratoris Alcón, amb seu al Masnou, tanca el departament de recerca i desenvolupament, segons han explicat fonts sindicals. La decisió costarà el lloc de feina a 29 treballadors del centre, que té com a accionista majoritari a la farmacèutica Novartis.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Des de principi de mes ja han deixat d'anar a la feina perquè l'empresa els ha concedit un permís retribuït mentre es negocien les condicions per a l'extinció dels contractes.

CCOO ha explicat que aquesta setmana s'iniciarà la negociació amb la direcció de l'empresa per trobar una sortida negociada en la situació.

També han reconegut que l'empresa està posant facilitats per garantir una sortida digna dels treballadors oferint la indemnització màxima als afectats, de 45 dies per any treballat.

A més de xifrar les indemnitzacions, també es preveu que l'empresa obri un procés de prejubilacions voluntàries a la resta de departaments de la companyia. Si s'alliberen places, algun dels 29 afectats podria ser reubicat en altres àrees.

Alcón és un laboratori farmacèutic dedicat a l'oftalmologia. Amb 67 anys d'història, és present a 180 països i té una plantilla de 14.500 treballadors a tot el món, dels quals 1.500 es dediquen a la investigació.

stats