Economia 03/11/2016

L'AVE tindrà wifi, però de moment només a la línea Madrid-Sevilla

Renfe espera que arribi a tota la xarxa d'alta velocitat durant l'any 2017

Agències
1 min
Un dels trens AVE estacionat a Figueres-Vilafant

MadridRenfe començarà a oferir wifi, la connexió sense fils a internet, en els trens de l'AVE a partir del 5 de desembre, pel pont de la Puríssima i la Constitució. Això sí, el servei només s'oferirà, de moment, a la línia de Madrid a Sevilla, la més antiga de l'alta velocitat a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant, la companyia ferroviària assegura que anirà estenent el servei durant l'any 2017 a la resta de les línies d'alta velocitat, amb l'objectiu que acabat l'any tots els trens d'alta velocitat tinguin accés a internet, segons ha explicat aquest dijous la directora general de la companyia, Berta Barrero.

L'inici del servei wifi als trens AVE començarà just un any després que la companyia ferroviària adjudiqués a Telefónica el contracte per implantar la xarxa i subministrar continguts per un import de 148 milions d'euros.

El servei wifi es farà a través de la plataforma PalyRenfe, que han presentat aquest dijous el ministre de Foment en funcions, Rafael Catalá, i el president de Renfe, Pablo Vázquez. Inclourà un servei bàsic gratuït per a connexions bàsiques i un servei 'premium' de pagament que donarà accés a la plataforma Movistar perquè els viatgers tinguin accés a pel·lícules, esports i altres ofertes de la plataforma. El servei 'premium' costarà 2 euros per viatge, si bé serà gratuït per als viatgers de la classe preferent i per als que tinguin targetes de fidelització de Renfe.

stats