ECONOMIA
Economia 05/01/2011

La Xina al rescat

Zapatero rep amb els braços oberts Li Keqiang, viceprimer ministre xinès, que s'ha compromès a ajudar Espanya a sortir de la crisi. En aquesta visita, la Xina ha tancat contractes comercials amb Espanya valorats en 5.600 milions d'euros

Redacció
1 min
Zapatero i Li Keqiang se saluden a l'inci de la seva trobada

MadridEl viceprimer ministre xinès, Li Keqiang, s'ha reunit amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en el segon dia de la seva visita oficial a Espanya. El mandatari xinès ja es va comprometre abans de la visita a ajudar Espanya a sortir de la crisi, comprant deute i tancant acords comercials amb empreses espanyoles.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Zapatero i Keqiang s'han vist en el marc d'una reunió entre 50 empreses espanyoles i 50 empreses xineses. Durant la trobada, les dues delegacions han signat 16 acords comercials valorats en 5.600 milions d'euros, segons dades de l'agència xinesa Xinhua recollides per EFE.

Segons han revelat alguns assistents a la reunió –com l'exvicepresident econòmic Pedro Solbes–, Li Keqiang ha destacat la bona impressió que li han produït les empreses espanyoles davant la crisi econòmica.

Empresaris que han participat en la trobada, com Antoni Brufau –president de Repsol– o César Alierta –president de Telefònica– també han mostrat la seva satisfacció per aquesta aproximació entre Espanya i la Xina.

Després de passar per Espanya, Li Keqiang també visitarà Alemanya i el Regne Unit.

stats