CRISI DE L'EURO
Economia 28/06/2012

Espanya i Itàlia bloquegen un acord europeu pel creixement econòmic

Els dos països s'han negat a firmar el pacte perquè no incloïa mesures a curt termini que reactivin l'economia de forma immediata

àlex Font Manté
1 min
Mekel i Monti, d'esquenes, amb altres líders europeus a la cimera. / JOHN THYS / AFP

Brussel·lesEls líders europeus no han sigut capaços de tancar un pacte pel creixement. Espanya i Itàlia han bloquejat l'acord perquè el document no incloïa l'aplicació de mesures que impulsin el creixement a curt termini, segons han confirmat fonts dels governs de Madrid i Roma.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, ha negat que les negociacions s'hagin trencat i ha assegurat que el debat prosseguirà durant la matinada de dijous i el matí de divendres. "Aquesta nit o demà parlarem de les mesures a curt termini: estem avançant", ha dit Van Rompuy en una roda de premsa abans del sopar.

Els líders europeus estan a Brussel·les reunits per intentar un acord que impulsi el creixement de l'economia europea i per al qual es vol destinar un 1% del PIB europeu, cosa que equival a uns 120.000 milions d'euros.

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha insistit que els liders europeus encara tenen fins el divendres per arribar a un acord. "Els inversors de tot el món volem que definim amb termes clars quina estratègia tenim i hi estem treballant", ha explicat.

stats