L'Estat té a punt mesures de contingència davant d'un Brexit sense acord

Els sectors més afectats per una sortida no pactada serien l'agricultura, la pesca i l'automoció

El secretari d'estat per a la Unió Europea, Luis Marco Aguiriano, ha assegurat que "tot el que es pugui preveure està previst" davant del Brexit, ja sigui amb el Regne Unit sortint de la UE mitjançant un acord o si el moviment s'executés sense el vistiplau de les institucions europees. Així ho ha manifestat en la seva intervenció en una jornada organitzada a Foment del Treball per reflexionar sobre com afrontar el conflicte. 

Aguiriano ha sostingut que, tot i no ser previsible tot el que pot arribar a passar, el govern ha accelerat la implantació de mesures de contingència després que el "perill" d'un Brexit sense acord es vagi consolidant. Tal com ha recordat el representant de l'Estat, al març va aprovar-se el reial decret-llei per fer front a les conseqüències de la retirada del Regne Unit de la UE sense un acord. 

El secretari d'estat ha assenyalat, així mateix, que els sectors que es veurien més afectats si el desenllaç del conflicte no fos pactat serien l'agricultura, la pesca i l'automoció, sempre que s'acabessin aplicant els aranzels. "Quan hi ha un canvi de circumstàncies, hi ha conseqüències", ha conclòs Aguiriano.